Välkommen!

Kunskapsfestivalen är i första hand en pedagogisk konferens för pedagoger och skolledare, men vi välkomnar självklart också alla övriga intresserade! Vi erbjuder seminarier och workshops inom många olika ämnesområden och för alla stadier.
År 2016 hålls Kunskapsfestivalen den 31 oktober och 1 november på Nolia Konferens i Piteå!
Föreläsningsbeskrivningar>>>


Till dig som är anmäld – här följer information som är viktig att känna till:
OBS!
 Lokaler i år är Nolia Konferens på Olof Palmes gata i Piteå!
KARTA>>>

Planritningar över lokalerna:
Nedre plan>>>
Övre plan>>>

 • Parkeringar finns bakom Nolia samt vid Bryggan.
  (Klicka för större bild.)

Parkering och entré

 • Nolia Konferens har två entréer. Använder du den västra entrén från Olof Palmes gata kommer du direkt till receptionen. Använder du entrén från parkeringen ska du gå en trappa upp.
 • Du har fått en anmälningsbekräftelse i pdf-format via mail när du anmälde dig. Den ska du skriva ut och ha med dig när du kommer.
  OBS! Klipp ut passerkortet i förväg!
  I övre foajén finns receptionen där du får plastficka och band/nål till ditt passerkort. Det finns personal på plats från klockan 7.30 som hjälper dig till rätta och svarar på dina frågor.
  KOM I TID för att undvika köer!
 • När du hämtat plastficka och snodd/nål går du till garderoben längst in i foajén och lämnar dina ytterkläder. (De får av brandsäkerhetsskäl inte tas med i föreläsningssalarna.)
  Garderoben är gratis och bevakad hela dagarna, även under Festivalaftonen.
 • Övre foajén är utställningshall där läromedelsföretag och organisationer visar upp och demonstrerar sitt utbud. Den kan du besöka närhelst du vill under konferensen.
 • Föreläsningarna hålls i Christinasalen som ligger i anslutning till övre foajén, samt på Lilla Scen och i föreläsningssalarna som du hittar en trappa ner.
  Tidsschema med lokalangivelser finns här:
  Måndag >>>
  Tisdag >>>
 • Invigningen hålls i Christinasalen mellan 8.30 och ca 9.00 på måndag. Du är välkommen att delta även om du inte föranmält dig.
  (Om du ska lyssna till föreläsningen i Christinasalen kl 9.10 så var snäll och hitta en plats antingen före eller efter invigningen. Undvik att störa medan den pågår!)
 • Har du gjort ändringar i ditt föreläsningsval i efterhand får du själv ändra detta i listan på din anmälningsbekräftelse. Kolla gärna din mail för att se om det har blivit några förändringar i sista stund!
 • Direkt efter sina föreläsningar kommer föreläsarna att bege sig till den lilla foajén nedanför trappan, som vi har kallat Speakers’ Corner.
  Där har du möjlighet att prata vidare med honom/henne och ställa eventuella frågor, medan salarna kan göras i ordning inför nästa pass.
  I Speakers’ Corner kommer du också under måndag förmiddag att kunna träffa föreläsaren Nicholas Waters som gärna svarar på frågor och diskuterar kring det engelska språket.
 • Fika och luncher serveras i restaurangen Två Kök.
  Passerkortet är samtidigt din matkupong.
  Om du vill ha en kopp kaffe på morgonen finns det en kaffestation intill garderoben i övre foajén.
 • I restaurangen serveras även måndagskvällens festivalmiddag.
  I mellantiden efter måndagens föreläsningar och fram till middagen är restaurangen öppen för den som vill träffas och t.ex. ta ett glas vin.
  Middagen börjar 19.30. Under kvällen underhåller Trio KaTjinG med både standardlåtar och egenskrivet material.
 • Vi har ett par nyinsatta föreläsningspass som ligger lite utanför det vanliga schemat:
  Lekolar håller två pass på drop in-basis i Nedre foajén, måndag kl. 11.10 och tisdag kl. 10.30. Först till kvarn gäller.
  Där berättar Pierre Lennartsson om Lekolars arbete med att skapa en giftfri miljö i bl.a. skola och förskola. http://kunskapsfestivalen.se/nyhet-pierre-lennartsson/
 • Under konferensen har vi ett par deltagare som är mycket allergiska mot citrusfrukter och nötter (även luftburet), så vi ber dig att inte ha med dig någotdera!
 • När du lämnar konferensen vill vi gärna att du återlämnar plastfickan och snodden/nålen. Det finns behållare utplacerade på strategiska platser i lokalen.
 • Här hittar du en lista över de föreläsare som vill att deltagaren ska ha med sig någonting till föreläsningen.
  Kolla om du berörs av detta!
  Ta med dig >>>


  Årets föreläsare:

Ämnesområden som kommer att behandlas under konferensen:

– Hållbar utveckling och miljö
– Mångfald och integration
– Att undervisa nyanlända

– Svenska, moderna språk och SO-ämnen
– Matematik och NO-ämnen

– IKT, modern teknik och digitala verktyg.
– Praktisk-estetiska ämnen
– Specialpedagogik och psykologi i barngruppen/klassen

– Personlig utveckling, ledarskap och etiska frågor.

Varje föreläsningspass bjuder på upp till tio parallella valbara föreläsningar eller workshops.
På måndag eftermiddag finns det möjlighet att välja en stadspromenad i Piteå City.
Kvällen avslutas sedan med en trevlig Festivalafton.

Konferenspriset  är 950 kr/dag. Det inkluderar fyra föreläsningspass med upp till tio valbara seminarier/workshops per dag, lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika. Vi lämnar 10% rabatt på konferensavgiften vid anmälan till båda konferensdagarna.
Festivalaftonen på måndag kväll debiteras separat, och där är priset fastställt till 280 kr.
(OBS! Anställda i kommunala skolor och förskolor i Piteå kommun får sina prisuppgifter via sin skolledare!)

Många av hotellen i Piteå erbjuder specialpriser till konferensens deltagare. Läs mer på sidan om Boende, där prisuppgifter fylls på allt eftersom.

Platserna på föreläsningar och workshops fördelas enligt Först till kvarn-principen.
OBS! Din anmälan är bindande men inte personlig. Du kan alltså utan kostnad överlåta din plats på någon annan om du skulle få förhinder.


Sagt om Piteå Kunskapsfestival 2014:
Pär Holmgren:
”Kunskapsfestivalen 2014 var ett bra arrangemang med många intressanta föreläsningar och stor bredd på innehållet. Ett bra och roligt tillfälle för mig som föreläsare att träffa så många lärare.”

HEM